Televisie

bediening en zenderoverzicht

De meeste accommodaties van Villa Mer hebben een televisie met het basis zenderpakket van Delta (kabeltelevisie). Een aantal accommodaties beschikken over extra buitenlandse zenders. Via de kabel van Delta of via de satelliet. Lees deze pagina goed door als u wilt weten hoe het werkt. Ook als u helemaal geen zenders te zien krijgt staat op deze pagina hoe u dat op moet lossen.

Zenderpakketten

2 mogelijkheden: basis of extra zenders

Basispakket of extra zenders?

Staat in de omschrijving van uw accommodatie dat uw accommodatie beschikt over extra buitenlandse zenders? Dan heeft u bovenop het basiszenderpakket de beschikking over extra televisiezenders. Staat er in de omschrijving van uw accommodatie NIET vermeld dat uw accommodatie beschikt over extra buitenlandse zenders? Dan heeft u een accommodatie geboekt met alleen een basispakket. U heeft dan minder televisiezenders. Als u gaat zappen zijn veel zenders zwart. Wel komt er in beeld te staan welke zender het is. Maar u kunt de zender dus niet bekijken. Dat hoort zo. Er is geen storing.

Overzicht TV zenders (kabeltelevisie Delta)

Als u wilt weten welke kabeltelevisiezenders er allemaal zijn, dan kunt u hier het TV-zenderoverzicht zien: Tv-zenderoverzicht Delta (klik de link aan). Het nummer dat voor de zender staat, is het kanaal waarop de zender te zien is. De Duitse zenders zijn geel gearceerd.

Zenderoverzicht

Staat in uw bevestiging dat uw accommodatie beschikt over buitenlandse TV zenders? Dan kunt u kijken naar de zenders in het overzicht 50+.

Staat er in uw bevestiging dat uw accommodatie beschikt over EXTRA buitenlandse TV zenders? Dan is 1 van de onderstaande 2 opties van toepassing:

optie 1: U kunt kijken naar de zenders in het overzicht 50+, aangevuld met een groot aantal zenders (niet allemaal!) uit het overzicht Interactief 90+ en Interactief 120+.

optie 2: U kunt kijken naar extra buitenlandse zenders via de satelliet. Meer info over satellietzenders leest u hieronder.

In sommige huizen kunt u ook televisie kijken via de satelliet. Vaak ligt er in de woning een overzicht van de zenders. Meestal is er in de accommodaties met satellietzenders ook kabeltelevisie van Delta aanwezig. U kunt dan ook het basispakket (50+) van Delta bekijken.

Storing

Lees hieronder hoe u een storing moet verhelpen. Lukt dat niet? Neem dan tijdens de openingstijden contact op met de receptie.

Source 4

Storing oplossen

Als u de televisie heeft aangezet en het beeld blijft zwart moet de volgende controles uitvoeren:

  1. Staat de satelliet ontvanger aan? Als er een zwart plat kastje zo groot als een sigarendoos bij de televisie staat, dan is dat de ontvanger van satelliettv.Controleer of dat kastje aan staat. Het kastje staat aan als er digitale cijfers in het display staan. U kunt het aanzetten met de afstandsbediening.Als u in de buurt van de televisie geen zwart kastje ziet staan dan heeft u zeer waarschijnlijk geen satelliettelevisie maar kabeltelevisie. De ontvanger voor kabeltelevisie staat standaard aan. Deze hoeft u niet aan te zetten.
  2. Is de juiste source ingesteld op de televisie?U moet nu gaan controleren via welke source de televisieprogramma's uw TV binnenkomen. Bijvoorbeeld HDMI1, HDMI2, HDMIside, SCART of TV.Dat doet u door op de afstandsbediening van de TV het knopje source in te drukken [->]. Na een paar seconden drukt u weer een keer op source. En daarna weer een keer. Net zolang tot er een TV uitzending in beeld komt.

In 9 van de 10 gevallen heeft u nu zelf de storing opgelost en kunt u televisie gaan kijken. heeft u bovenstaande stappen doorlopen en staat het beeld nog steeds op zwart? Neem dan tijdens openingstijden contact op met de receptie.

Heeft u een probleem met de smartcard? Lees dan hieronder verder!

Problemen met de Smartcard oplossen

Veel TV toestellen in de vakantiewoningen van Villa Mer hebben een smartcard. Als en TV met een smartcard niet werkt kan het zijn dat de instellingen niet goed staan. Hieronder vindt u de instellingen die u nodig heeft.

Ga naar het instellingenmenu en selecteer de optie ‘zenders zoeken’.

Vul bij ‘frequentie (MHz)’ 402.00(0) in.

Vul bij ‘netwerk-ID’ het ID van je regio in.

Zeeuws-Vlaanderen: 3000

Zet ‘symboolwaarde’ op 6875.

Druk op ‘zoeken’ om het installatieproces te starten. Dit kan even duren.

De installatie is voltooid! U kijkt nu direct digitale televisie met de smartcard.