De schone en brede zandstranden van Cadzand

genoeg redenen om in Cadzand op vakantie te gaan!

De schone brede zandstranden van Cadzand verwelkomen u. Niet voor niets wappert er al jaren achter elkaar een Blauwe Vlag. Lees hieronder wat dat betekent. Wist u dat honden het hele jaar door welkom zijn? In de koudere maanden mogen ze bovendien los lopen. De 7 moderne en sfeervolle strandpaviljoens verwelkomen u bovendien het hele jaar door hartelijk. Voor een drankje, lunch of diner.

5 kilometer lang

Tussen natuurgebied het Zwin en natuurgebied de Zwarte Polder ligt het 5 kilometer lange zandstrand van Cadzand. In de zomer is het tussen de paviljoens De Piraat en Caricole gezellig druk. Op het Zwinstrand en op de stranden tussen Caricole en Dok14 is het rustiger. Op het fijne, schone zand kun je heerlijk liggen op je strandhanddoek. Bij de paviljoens zijn ligbedden, parasols en windschermen te huur. Wie zin heeft in een strandwandeling moet ondertussen goed opletten. Want misschien vind je nog wel een haaientand!

Blauwe vlag

Op de stranden van Cadzand wappert de Blauwe Vlag. Dat betekent dat de stranden schoon zijn en het zwemwater van hoge kwaliteit is.

Honden welkom!

Honden zijn welkom op de stranden van Cadzand! Ze kunnen er eindeloos rennen en ravotten in het zand. Een verkoelende duik in de Noordzee maakt het strandbezoek helemaal af.

In de maanden mei tot en met september moet de honden tussen 10.00 en 18.00 uur worden aangelijnd. Buitenom die tijden mogen ze los lopen. In de maanden oktober tot en met april mogen honden iedere dag los lopen op het strand.

In de duinen staan 'hondenhaltes' waar hondenpoepzakjes gepakt kunnen worden en de uitwerpselen kunnen worden weggegooid. Ook bij de receptie van Villa Mer zijn deze zakjes gratis verkrijgbaar bij het inchecken. In veel van de vakantiehuizen en appartementen van Villa Mer zijn honden toegestaan.