De schone en brede zandstranden van Cadzand

genoeg redenen om in Cadzand op vakantie te gaan!

De schone brede zandstranden van Cadzand verwelkomen u. Niet voor niets wappert er al jaren achter elkaar een Blauwe Vlag. Lees hieronder wat dat betekent. Wist u dat honden het hele jaar door welkom zijn? In de koudere maanden mogen ze bovendien los lopen. De 7 moderne en sfeervolle strandpaviljoens verwelkomen u bovendien het hele jaar door hartelijk. Voor een drankje, lunch of diner. Klik hier om te kijken wanneer het hoog of laag water is

Cadzand bad strand

5 kilometer lang

Tussen natuurgebied het Zwin en natuurgebied de Zwarte Polder ligt het 5 kilometer lange zandstrand van Cadzand. In de zomer is het tussen de paviljoens De Piraat en Caricole gezellig druk. Op het Zwinstrand en op de stranden tussen Caricole en Dok14 is het rustiger. Op het fijne, schone zand kun je heerlijk liggen op je strandhanddoek. Bij de paviljoens zijn ligbedden, parasols en windschermen te huur. Wie zin heeft in een strandwandeling moet ondertussen goed opletten. Want misschien vind je nog wel een haaientand!

Blauwe vlag

Blauwe vlag

Op de stranden van Cadzand wappert de Blauwe Vlag. Dat betekent dat de stranden schoon zijn en het zwemwater van hoge kwaliteit is. Ook is door de ESPA en het Deutsche Heilbader Verband aan Cadzand de Badstatus toegekend. Dat betekent dat Cadzand een gezonde, schone en ontspannende omgeving is om te verblijven. Aantoonbaar beter dan andere badplaatsen!

Golden Retriever on Beach

Honden welkom!

Honden zijn welkom op de stranden van Cadzand! Ze kunnen er eindeloos rennen en ravotten in het zand. Een verkoelende duik in de Noordzee maakt het strandbezoek helemaal af.

In de maanden mei tot en met september moet de honden tussen 10.00 en 18.00 uur worden aangelijnd. Buitenom die tijden mogen ze los lopen. In de maanden oktober tot en met april mogen honden iedere dag los lopen op het strand.

In de duinen staan 'hondenhaltes' waar hondenpoepzakjes gepakt kunnen worden en de uitwerpselen kunnen worden weggegooid. Ook bij de receptie van Villa Mer zijn deze zakjes gratis verkrijgbaar bij het inchecken. In veel van de vakantiehuizen en appartementen van Villa Mer zijn honden toegestaan.

Strandwacht cadzand

Strandbewaking

Vanaf het Pinksterweekend zijn de strandwachten ieder weekend aanwezig tussen 11.00 en 19.00 uur. In de maanden juli en augustus zijn de strandwachten er dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur. Ook de eerste twee weekenden van september is er strandbewaking.

Er zijn bij Cadzand twee bewaakte zwemgebieden waar u onder toezicht van de strandwachten kunt recreëren. Ook vindt u op deze locaties een EHBO-post:

  • 't Zwin tussen strandpaviljoens de Zeemeeuw en de Strandloper
  • Cadzand-Bad tussen strandpaviljoens de Piraat en Caricole

Pas altijd goed op als u de zee ingaat. Er kunnen gevaarlijke stromingen en golfslag zijn. Met vlaggen wordt aangegeven of het veilig is om de zee in te gaan. Betekenis van de vlaggen:

Groen: zwemmen toegestaan

Geel: zwemmen gevaarlijk

Rood: zwemmen verboden

Oranje: drijvende voorwerpen verboden

Wit met "?": kind gevonden

Wit zwart geblokt: watersport toegestaan tussen deze vlaggen

Alarmnummer van de strandwacht: +31(0)117 371 272 (spoed) of +31(0)117 37 22 13 (algemeen).

Meer informatie leest u op de website van de gemeente Sluis