Verhuurrendement

wat zijn de kosten en opbrengsten van een vakantiewoning?

Recreatief onroerend goed is doorgaans waardevast en daarom een veilige investering met een goed rendement op de lange termijn. Het voordeel van het verhuren van uw accommodatie aan toeristen is dat u hiermee de vaste lasten op jaarbasis behoorlijk dempt of zelfs helemaal kunt terugverdienen. Ook kunt u zelf gebruik maken van het huisje of appartement om de eigen vakantie in door te brengen. Wat er allemaal komt kijken bij het verhuren van uw vakantieappartement of vakantiewoning, heeft Villa Mer Vakanties hieronder voor u op een rij gezet. Wilt u uw vakantiehuis of appartement verhuren via Villa Mer? Klik dan deze link aan voor meer informatie.

Verhuurrendement vakantiewoning

wat blijft er over bij het verhuren van een vakantiehuis

Maandelijks terugkerende kosten

Als uw uw woning wilt verhuren aan toeristische gasten moet u naast de eventuele financieringskosten als vanzelfsprekend ook denken aan maandelijks terugkerende kosten voor gas, water en licht. En aan de gemeentelijke belastingen.

Een tweede kostenpost is kabeltelevisie en internet. Dit is een basis vereiste voor iedere recreatiewoning. Verhuurkantoor Villa Mer in Cadzand adviseert een uitgebreid zenderpakket met extra buitenlandse zenders. Dit is een pré om uw vakantiewoning te verhuren aan Duitse gasten. Satelliet televisie raden wij sterk af. Dit lijkt voordelig maar is storingsgevoelig (en daarom alsnog duur) en ingewikkeld voor de gast.

Heeft u nog geen recreatiewoning maar wilt u er een gaan kopen? Vergeet dan niet te vragen of u ook kosten moet gaan betalen aan een vereniging van eigenaren. Bedragen variëren van 100 tot 300 euro per maand. Afhankelijk van de centrale voorzieningen die er zijn in uw appartementencomplex of vakantiepark.

Terugkerende onderhoudskosten zijn het onderhoud van de tuin, ramen wassen, het eventueel vegen van de schoorsteen, onderhoud van de CV installatie en natuurlijk het periodiek onderhoud. Het verhuurkantoor verzorgt doorgaans het verhelpen van de noodzakelijke dagelijkse storingen.

Laat u bij het kopen van een recreatiewoning te allen tijde informeren door een fiscaal specialist. Wist u bijvoorbeeld dat als u uw vakantiewoning meer dan 90 dagen per jaar zelf gebruikt u forensenbelasting moet gaan betalen? En laat u zich als ondernemer voor de BTW registreren of kiest u voor de Kleine Ondernemers Regeling (KOR)? Belangrijke vragen waar u een antwoord op moet hebben voordat u uw recreatiewoning gaat verhuren.

Kosten per verhuring

De verhuurcommissie die Verhuurkantoor Villa Mer in Cadzand aan u in rekening brengt is afhankelijk van hoe vaak u de woning zelf gebruikt. Als u de woning weinig zelf gebruikt betaalt u aan Villa Mer een lagere provisie. Neem contact op voor meer informatie. Het eigen gebruik van uw woning kost u bij Villa Mer niets. Dat lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. Veel verhuurkantoren brengen het provisiebedrag dat ze mislopen als u zelf in de woning verblijft, bij u in rekening. Dat kan oplopen tot honderden euro's per eigen verblijf. Maar dus niet bij Villa Mer. Bij Villa Mer betaalt u bovendien ook geen promotiebijdrage. Andere verhuurkantoren rekenen die vaak wel.

Het is natuurlijk ook mogelijk om zonder lokaal verhuurkantoor te werken. U kunt uw woning dan rechtstreeks via een platform als booking.com, Airbnb of Micazu verhuren. U betaalt dan nog wel steeds provisie. Bij Booking.com is deze 12 %. Daarvoor zorgen deze organisaties alleen voor promotie, het maken van de boeking en het afrekenen met de gast. U bent dan verder zelf voor 100% verantwoordelijk voor alle andere bijkomende werkzaamheden zoals het voorkomen van dubbele boekingen, schoonmaak, het verhelpen van storingen en sleuteluitgifte. Misschien bent u in de gelegenheid om dat te organiseren en zoekt u alleen iemand voor de sleuteluitgifte. Ook dan kan Verhuurkantoor Villa Mer in Cadzand-Bad u van dienst zijn. Tenminste, als uw woning aan de kust van Zeeuws Vlaanderen of Walcheren gesitueerd is. Neem contact met ons op en wij geven u meer informatie.

Opbrengsten

Maar nu weet u nog steeds niet wat er overblijft. Wat is het verhuurrendement van een vakantiewoning? Gemakshalve gaan wij uit van een woning die in het hoogseizoen 900 euro per week kost om te huren. Een dergelijke woning kan aan de Zeeuwse kust met gemak 10.000 euro aan huurinkomsten opleveren. U kunt er dan bovendien nog steeds een aantal weken per jaar zelf gebruik van maken. Zonder dat we aan alle bovenstaande kostenposten bedragen hebben geplakt is de kans zeer aannemelijk dat u zogezegd quitte speelt aan het einde van het jaar. Hoe moderner en nieuwer uw woning is ingericht, hoe aantrekkelijker deze het hele jaar rond is.

Wilt u een optimaal rendement op de verhuur van de recreatiewoning? Dan is het aan te bevelen om de woning niet zelf te gebruiken. Of om de woning alleen last minute zelf te gebruiken in de laagseizoenperiodes als deze onverhoopt leegstaat.

Moraal van het verhaal: uw vakantiewoning is een waardevaste investering op lange termijn waarbij u kostenneutraal zelf ook van een heerlijke vakantie kunt genieten. En waarbij onderaan de streep - nadat alle kosten zijn voldaan - de kans groot is op een positief saldo onderaan de streep. Mits u de woning zo veel mogelijk vrijgeeft voor de toeristische verhuur.

BTW

Bij de aanschaf van een nieuwbouw vakantiewoning kunt u de 21% BTW geheel of gedeeltelijk terugkrijgen. Tenminste, als u de woning ook gaat verhuren.

Een heldere uitleg over het betalen en terugvorderen van de BTW over uw vakantiewoning leest u hier.

Meer weten? Dat kan!

wij beantwoorden al uw vragen met alle plezier

Wilt u weten wat verhuren via verhuurkantoor Villa Mer u op kan leveren? Neem alstublieft contact met ons op om een persoonlijke kennismaking in te plannen. Als dat al kan in uw woning en anders bij ons op kantoor (Boulevard de Wielingen 7a - Cadzand-Bad). Tijdens deze afspraak willen wij bijvoorbeeld deze vragen graag met u bespreken:

Gaat u de woning ook zelf gebruiken?

Wilt u de woning ook zelf blijven gebruik voor uw eigen vakanties of wilt u de woning niet zelf gebruiken en zoveel mogelijk verhuren? Voor allebei valt wat te zeggen. De voor en nadelen zetten wij graag samen met u op een rij. Wist u bijvoorbeeld dat u bij meer dan 90 dagen eigen gebruik forensenbelasting moet gaan betalen aan de gemeente?

Wat kunt u van ons verwachten?

Wat u van ons verhuurkantoor kunt verwachten en wat wij van u verwachten hebben wij op papier gezet in onze verhuurovereenkomst. Een voorbeeld hiervan sturen wij u op aanvraag toe. Wij willen ook graag weten wat u nog meer verwacht van Villa Mer en wat uw doelstellingen zijn. Ook bekijken en/ of bespreken we uiteraard de woning uitgebreid. En wij vertellen meer over onze ervaring en doelstellingen.

Wanneer wilt u starten?

Als alles voor iedereen helemaal duidelijk is gaan we over tot het tekenen van de verhuurovereenkomst. Wij maken dan meteen een planning voor het fotograferen, beschrijven en toevoegen van uw woning aan onze website. Dit kan doorgaans binnen 3 weken gebeuren. We willen in ieder geval zo snel mogelijk reserveringen kunnen gaan maken. Al zijn we voor fotografie deels wel afhankelijk van het weer.

boulevard_de_wielingen_7a_cadzand_bad

Vakantiewoning verhuren via verhuurkantoor Villa Mer

Wilt u uw vakantiehuis of appartement verhuren via Villa Mer? Klik dan deze link aan voor meer informatie.

Benut u alleen geïnteresseerd in sleuteluitgifte aan uw gasten? Dan kan verhuurkantoor Villa Mer tegen aantrekkelijke condities de sleuteluitgifte aan uw gasten verzorgen.