Wat te doen in Zeeuws-Vlaanderen?

Tien leuke uitjes vanuit Cadzand

Cadzand-Bad ligt in Zeeuws-Vlaanderen, in het zuidelijke stukje van de Nederlandse provincie Zeeland. Tegen de grens met België. In Cadzand is een hoop te beleven (lees alles over Cadzand op deze pagina). Welke leuke dingen kan je allemaal doen in Zeeuws-Vlaanderen als je in Cadzand op vakantie bent? Villa Mer heeft het voor je uitgezocht.

Acht leuke uitstapjes in Zeeuws-Vlaanderen

Markt Groede

Groede

Groede is een prachtig historisch dorpje. Je fietst er in nog geen tien kilometer naartoe vanuit Cadzand. In Groede is er altijd wel iets te doen. Neem eens kijkje op de markt van Groede en drink een lokaal gebrouwen biertje van Dutch Bargain. Hier moet je zeker naartoe in Groede:

·         Het Slijkstraatje

Een historisch straatje met een dorpsherberg, oude winkeltjes, een timmerwerkplaats en museum Het Vlaemsche Erfgoed.

·         Groede Podium

Speel en ontdek park met een gezellig terras en oude bunkers tussen Groede en Groede Bad.

·         Dutch Bargain

Een gezellige plek waar je kunt genieten van zelf gebrouwen bier en lekker hapjes.

Sluis Kaai

Sluis

Sluis is een oude vestingstad op de grens met België. Er zijn veel winkels, cafés en geweldig goede restaurants. Met het enorme winkelaanbod in Sluis is er altijd wel iets te vinden. Toch niet zo'n shopper? Maak een wandeling over de wallen van Sluis en ontdek de geschiedenis van de stad. Dit moet je in ieder geval gezien hebben:

·         Toversluis

Binnen en buiten speeltuin Toversluis is perfect voor een dagje weg. De kleintjes kunnen lekker spelen terwijl je lekker koffie drinkt in het restaurant.

·         Wallen van Sluis

Ontdek de historie van deze bijzondere stad. Maak een wandeling over de stadswallen van Sluis.

·         Bizarium

In dit museum kun je je verbazen over bizarre uitvindingen van verschillende uitvinders.

Retranchement het zwin

Retranchement

Het grensdorp Retranchement is het meest zuidwestelijke kustdorp van Nederland. Het ligt vlakbij Cadzand. Retranchement is een pittoresk plaatsje met veel bezienswaardigheden. Niet te missen is Natuurreservaat Het Zwin. Een prachtig natuurgebied vol met planten en dieren dat verder doorgaat over de grens naar Knokke. Neem bij Het Zwin ook zeker eens een kijkje bij de 72 meter lange uitkijkpier. Dit is nog meer leuk om te doen in Retranchement:

·         Wallenroute

Een wandeling van ongeveer 5 kilometer langs de wallen van het Retranchement. Je komt door een mooi natuurgebied en wandelt langs leuke watertjes waar u koeien en andere dieren kunt bewonderen.

·         Kulderzipke wildplukwandeling

Tijdens deze wandeling geniet je van de natuur. De gids geeft uitleg over verschillende soorten planten waarvan je sommige gewoon kunt eten!

Breskens spuiplein

Breskens

Breskens is een echt vissersdorp gelegen aan de zuidkant van de Westerschelde monding. Met kilometers lange stranden, de sfeervolle vissershaven, gezellige restaurants met terrassen en een leuk winkelcentrum is Breskens de perfecte plek voor een dagje weg. Vanuit Breskens vertrekt ook de veerboot (voor fietsers en voetgangers) naar Vlissingen Dit kun je er doen:

·         De Afslag-midgetgolf en grote binnenspeeltuin

De afslag is een leuke speeltuin voor de kinderen, ook kan je hier midgetgolven en heerlijk in het restaurant eten.

·         Visserijmuseum

In dit museum vind je van alles over de zee, ook is er een groot aquarium aanwezig met onder andere echte haaien!

·         Boottocht naar een zandplaat waar vaak zeehonden liggen te zonnen

Vanaf deze boot komt u langs verschillende zandbanken waar zeehonden op kunnen liggen en u de schattige beestjes kunt bekijken.

Aardenburg

Aardenburg

Aardenburg is de oudste stad van Zeeland. Je kunt er veel archeologische vondsten uit de Romeinse tijd bekijken in het Archeologisch Museum. Het stadje heeft als bijnaam de Kikkerstad. Waarom? Vroeger liep de plaatselijke fanfare in groene kleding! Vanuit Cadzand fiets je in een kleine twintig kilometer via een mooie route naar Aardenburg. Onze top vijf van dingen om te doen in Aardenburg:

  1. Wandelen over de historische stadswallen en door de oude straatjes
  2. Bezoek het Archeologisch Museum met vondsten uit de Romeinse tijd
  3. Bewonder de Sint-Baafskerk ui 959, het oudste gebouw van de stad
  4. Ontdek het kikkermuseum en de kikkerfontein
  5. Ga shoppen op de dinsdagmarkt (van 8.00 tot 12.00 uur)
Speelboerderij Pierewiet

Nieuwvliet

Nieuwvliet is een gezellige familiebadplaats op zo'n vier kilometer van Cadzand. Het bestaat uit tweede delen: Bad en Dorp. Er zijn fijne strandpaviljoens en je kunt er wandelen door mooie natuurgebied De Zwarte Polder, direct aan de zee. Wat is er nog meer te doen?

·        Speelboerderij Pierewiet

Een gezellige speelboerderij waar je veel kan beleven, zowel binnen als buiten. Ook hebben ze een kleine kinderboerderij met leuke diertjes die je kan knuffelen.

·         Boerenhoeve Nieuwvliet

Bij de Boerenhoeve kan je veel dingen doen, van klimmen tot golf en zelfs vliegsport!

Oostburg villa mer

Oostburg

Oostburg is een stadje in het binnenland van Zeeuws Vlaanderen, op ongeveer 7 kilometer afstand van Cadzand. In de polders rondom Oostburg kan je prachtig fietsen. Ook is er het vogelrijke Grote Gat en kun je resten van forten bezichtigen. Te doen in Oostburg:

·         Forellenvijver De Henricushoeve

Zelf een visje vangen kan in deze Forellenvijver. De vissen die je vangt mogen mee naar huis!

·         Ledeltheater

Kom een film kijken in het Ledeltheater als het een dagje geen strandweer is. Of bezoek een theatervoorstelling.

EEDE

Eede

In dit grensdorp kun je heerlijke verse asperges kopen, direct van het land. Ook is dit de plek waar Koningin Wilhelmina voor het eerst weer voet op Nederlandse bodem zette na afloop van de Tweede Wereld Oorlog. Een monument herinnert daaraan. Kindereren vermaken zich prima in Park 't Krekeltje:

·         ’t Krekeltje

Geniet van een dagje speeltuin met de kinderen. Bekijk en knuffel lieve diertjes, smul van de pannenkoeken en dwaal rond in het Victoriadoolhof.

Ferienhaus wijk de brabander 40 cadzand winter 0

Last Minute vakantie boeken in Zeeuws-Vlaanderen

Kijk op deze pagina om alle beschikbare vakantiehuizen en appartementen op dit moment te bekijken.

Kijk ons volledige aanbod hier.