Moet ik mijn vakantiehuis registreren?

Hoe werkt de registratieplicht in de gemeente Sluis?

De badplaats Cadzand-Bad ligt in de Nederlandse gemeente Sluis. In het woonbeleid van de gemeente Sluis zijn regels opgenomen voor het verhuren van woningen als vakantiehuis. Heeft u een vakantiehuis dat u wilt gaan verhuren aan toeristen? Dan is de informatie op deze pagina interessant voor u. Er zijn twee mogelijkheden:

Als uw woning een woonbestemming heeft, dan moet de woning geregistreerd worden voor toeristische verhuur. Dat registreren kan op deze website. Als u uw vakantiehuis met woonbestemming verhuurt via Villa Mer Vakanties, registreert Villa Mer uw huis voor u!

Heeft uw woning een recreatieve bestemming? Dan hoeft de woning niet geregistreerd te worden.

Heeft uw woning een woonbestemming en staat deze niet in een woonkern? Dan mag u de woning onbeperkt verhuren. Maar u moet hem dus wel registreren! Heeft uw woning een woonbestemming en staat deze in een woonkern? Dan mag u de woning maximaal 28 nachten verhuren èn moet u iedere nacht dat de woning verhuurd is van te voren melden bij de gemeente Sluis. Het melden van overnachtingen kan op deze website. Als u uw vakantiehuis met woonbestemming verhuurt via Villa Mer Vakanties, dan zorgt Villa Mer ervoor dat het aantal overnachtingen bijgehouden wordt èn dat deze gemeld worden bij de gemeente.

Regels voor de toeristische verhuur: wanneer zijn deze van toepassing (PDF)?

Wanneer heeft u een vergunning nodig voor het gebruik van een woning als tweede woning (PDF)?

Alle informatie over dit onderwerp op de website van de gemeente Sluis