Hoe werkt het parkeren met parkeervergunning?

in een groot deel van het centrum van Cadzand-Bad

In een groot gedeelte van het centrum van Cadzand-Bad kan vanaf 2024 alleen geparkeerd worden met een digitale parkeervergunning. De papieren vergunning voor achter de voorruit komt daarmee te vervallen.

Het deel waar de parkeervergunning verplicht is in Cadzand-Bad wordt door de gemeente aangeduid als "Vergunningszone C Cadzand-Bad". Dit is het gebied dat omsloten wordt door Scheldestraat, Noorddijk, Kievitenlaan en Boulevard de Wielingen (bron).

In welke straten van Cadzand-Bad moet je parkeren met een parkeervergunning?

Duindoornstraat
Egelantierlaan
De Lopinge
Karekietstraat
Leeuwerikenlaan
Lijsterstraat
Meidoornstraat
Merelstraat
Nachtegalenstraat
Sleedoornstraat
Vinkenstraat
Vuurdoornstraat

Iedere digitale parkeervergunning voor Cadzand-Bad is in alle bovengenoemde straten geldig!

Bovenstaande informatie is zorgvuldig samengesteld door Villa Mer maar is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen. Controleer ter plaatse altijd zelf nog een keer of er niets veranderd is en of uw kenteken goed is ingevoerd en of de datum klopt.

Bent u op vakantie in Cadzand-Bad en moet u parkeren met een parkeervergunning? Dan helpt het verhuurkantoor waar u een huisje of appartement heeft gehuurd u verder! Neem contact op met uw verhuurkantoor. U geeft doorgaans gewoon uw kenteken door aan het verhuurkantoor en zij doen de rest. Per vakantiehuis kan maar met 1 auto geparkeerd worden met een parkeervergunning.

Bent u eigenaar van een vakantiewoning en moet u parkeren met een parkeervergunning? Dan moet u uw kenteken en datum zelf invoeren op de website van de gemeente! Als u in het buitenland woont kan het verhuurkantoor de vergunning voor u aanvragen bij de gemeente en u machtigen om de vergunning te gebruiken. Als u in Nederland woont moet u de vergunning zelf aanvragen. Vergeet dan in dat geval niet om het verhuurkantoor te machtigen om de vergunning te gebruiken.

Antwoorden op veelgestelde vragen over parkeren met vergunning (link naar website gemeente Sluis)

Download de instructie voor het invoeren van een kenteken op de speciale website (English only)